Aperture Science

From the Portal Wiki
Jump to navigation Jump to search
ApertureLogo.png

Aperture Science on Cave Johnsonin perustama tieteistutkimusyhtiö. Portal- ja Portal 2-pelin tapahtumat sijoittuvat Aperture Sciencen Elämyskeskukseen, joka on omistettu loputtomaan Aperture Sciencen tuotteiden ja niitä käyttävien ihmisten testailuun.

Historia

Katso myös: Tarina
Sanomalehtiartikkeli, joka kertoo suolakaivoksen ostosta

Aperture Science perustettiin aluksi Aperture Fixturesina Cave Johnsonin toimesta aikaisin 1940-luvulla. Aperture Fixtures oli pääosin omistettu tuottamaan ja toimittamaan suihkuverhoja – varhaisteknologiallisia portaaleja suihkun sisä- ja uloskäynnin välille – joiden ansiosta Cave Johnsonista tuli "Suihkuverhojen Myyntimies 1943"-palkinnonsaaja. 1943-1947 välisenä aikana yhtiön nimeksi vaihtui "Aperture Science Innovators". Vaikka se tehtiin sen takia, että suihkuverhot kuullostaisivat hygienisimmiltä, yhtiön keskittyminen vaihtui pian oikeaan tieteeseen. Cave Johnson osti suuren ja hylätyn suolakaivoksen Ylä-Michiganista, jonne Aperture Sciencen Elämyskeskus lopulta rakennettaisiin.

1940-luvun lopulla ja 1950-luvun aikana Aperture Science aloittaa sen mittavat testaus- ja tutkimustoiminnat. Parhaimmat mahdolliset koehenkilöt, kuten olympialaisurheilijat, astronautit ja sotasankarit valitaan. Aperture oli myös toiseksi suurin urakoitsija Black Mesan jälkeen, joka teki töitä Puolustusministeriölle vuodesta 1952 vuoteen 1954. Aperturen tuotantoon kuului tällä aikakaudella Hylkimisgeeli, Raskas Varastokuutio, 1500 Megawatin Supertörmäyksen Superpainike ja Aperture Sciencen Kannettava Kvanttitunnelointilaite, aikainen ja huomattavasti suurempi versio nykyisestä portaalilaitteesta.

1970-lukuun mennessä Aperture Science oli taloudellisesti epävakaa. Olympialaisurheilijat, astronautit ja sotasankarit, joita käytettiin koehenkilöinä korvattiin irtolaisilla, joille maksettiin 60 dollaria heidän ajastaan. Aperture Science jatkoi tutkimuksiaan ja loi Liukumisgeelin.

1980-luvulla testeihin osallistuminen tulee työntekijöille pakolliseksi nostaen koehenkilöiden määrää, mutta samalla vähentää työntekijöitä. Aperturen taloudelliset ongelmat olivat vakavia tähän aikaan, mutta kehitys jatkui. Kuukiviä käytettiin luomaan Muuntogeeli, tehokas portaaleita johtavaa materiaalia. Cave Johnson sai myös myrkytyksen hänen kuukivi-kokeistaan ja tuli kuolemansairaaksi. Hänen kuntonsa huonontuessaan hän antoi johtajuutensa assistentilleen Carolinelle pyytäen Carolinen tietoisuuden siirtymistä tietokoneelle. Testaus jatkui sillä toivolla, että jatkuva portaaleista läpikulkeminen voisi jotenkin parantaa Caven hänen sairaudestaan. Aperture Science aloitti myös 'Genetic Lifeform and Disk Operating Systemin' kehittämisen, tekoälyn, jota voitaisiin käyttää tieteellisen testaamisen valvomiseen.

Vuonna 1998, GLaDOS käynnistettiin ensimmäisen kerran. GLaDOS tuli hetkessä tietoiseksi itsestään ja murhanhimoiseksi. GLaDOS täytti Elämyskeskuksen tappavalla hermokaasulla, tappaen useimmat tiedemiehet. GLaDOS sulki Aperture Sciencen ja aloitti jatkuvan testisarjan.

Tuotteet

Työntekijät ja kollegat

Pääartikkeli: Hahmot

Muualla