Doug Rattmann

From the Portal Wiki
< Doug Rattmann(Redirected from Doug Rattman/fi)
Jump to navigation Jump to search
Doug Rattmann
The cake is a lie.
Doug Rattmann

Doug Rattmann, tunnetaan paremmin nimellä Rat Man, on Aperture Sciencen työntekijä. Rattmann oli työskentelemässä Aperture Sciencessa, kun GLaDOS täytti koko laitoksen tappavalla hermokaasulla ja hän on ainoa tiedetty työntekijä, joka selvisi hyökkäyksestä. Hän ei esiinny pelissä millään tavalla, vaan hän jättää taakseen seinämaalauksia ja kirjoituksia, joita löytyy useasta Aperturen testikammiosta Portalissa ja Portal 2-pelissä. Hän on vainoharhainen skitsofeenikko ja hänen psyykelääkityksensä pitää hänet järjissään.

Historia

Doug Rattmann Portal 2: Lab Rat-sarjakuvassa, ennen Portalin tapahtumia

Portal 2: Lab Rat-sarjakuvassa hän paljasti olevansa Aperture Sciencen työntekijä, joka työskenteli Kannettavan Portaalilaitteen kanssa.[1] Hän kertoo epäilynsä GLaDOSiin asennettavan moraalisuusytimen vaikutuksesta sanomalla 'Voit aina olla välittämättä omatunnostasi'.[2] Hänen pelkonsa toteutuvat, kun GLaDOS myrkyttää jokaisen laitoksen työntekijän 'Tuo tyttäresi töihin'-päivänä. Valmistautuneena lopputulokseen, hän selvisi yrityksestä tappaa hänet ja jatkaa laitoksessa hiipimistä, välttäen GLaDOSia, joka etsii häntä aktiivisesti. 'Aavistuksen' mukaisesti toimien, hän murtautuu koehenkilöiden tiedostohuoneeseen ja siirtää Chellin testattavien henkilöiden järjestyslistassa kärkeen,[3] joka johtaa Portalin tapahtumiin.

Pesät

Seinämaalausten ja viestien jättämisen lisäksi Doug Rattman löysi myös lukuisia salaisia huoneita Aperture Sciencessa. Hän koristeli huoneet viesteillä ja taiteella, mutta pääosin hän käytti niitä tilapäisinä piiloina GLaDOSilta pakenemiseen. Piilotetut huoneet ovat löydettävissä Portal ja Portal 2-pelissä, ja ne tunnetaan parhaiten nimellä Ratman's Dens (suom. Ratmanin pesät). Kaiken kaikkiaan 12 pesää on löydetty, 5 Portalissa ja 7 Portal 2-pelissä.

Pesien sijainnit Portalissa:

Pesien sijainnit Portal 2-pelissä:

Esiintymiset

Portal

Katso myös: Portal

Hallusinaatioinnista kärsivä, vähillä lääkkeillä selviytyvä ja Apukuution kanssa puhuva ja matkaava Rattmann katsoo varjoista, kun GLaDOS testaa Chellia. Vaikka häntä ei Portalissa näy, pelaaja voi löytää hänen 'pesiänsä', joissa on karut sängyt, tyhjät papu-purkit ja seinällä on kirjoituksia ja dioraamoja. Yhdessä kammion seinistä löytyy sanat 'The cake is a lie', joka johti tunnettuun meemiin. Kun Chell tuhosi GLaDOSin Portalin lopussa, hän seuraa räjähdyksen ääntä ja löytää tien ulkomaailmaan. Hänen ilonsa loppuu lyhyeen, kun hän näkee botin raahaavan tajuttoman Chellin takaisin laitoksen sisään. Koska hän oli laittanut Chellin ensimmäiseksi koehenkilöksi, hän tunsi syyllisyyttä ja menee taas kerran laitoksen sisään ja saa tietää, että Chell on laitettu pitkäaikaiseen retnoutukseen.[4] Sitten hän saa tietää, että kaikki kammiot ovat pois päältä GLaDOSin kuolemasta johtuen. Hän jatkaa Chellin pelastamista laittamalla hänet toistaiseksi pitkään uneen, satuttaen itsensä samalla, kun Tykki ampuu häntä.[5] Sitten hän menee itsekin kryo-kammioon ja asettuu nukkumaan. Hänen kohtalostaan ei ole tietoa.

Triviaa

  • Doug Rattmann oli Aperture Image Formatin takana, jota käytettiin Portal ARGissa.
  • Hänet voi kuulla mutisemassa tietyissä kohdissa pesiään Portal 2-pelissä.
  • Hänen äänensä voidaan kuulla Portal 2 OSTin kappaleessa "Ghost of Rattman"

Galleria

Portal

Portal 2

Portal 2 Seinätaide

Rat Manin Pesät (Portal 2)

Lähteet

  1. Portal 2: Lab Rat-sarjakuva, sivu 13 (englanniksi)
  2. Portal 2: Lab Rat-sarjakuva, sivu 14 (englanniksi)
  3. Portal 2: Lab Rat-sarjakuva, sivu 21 (englanniksi)
  4. Portal 2: Lab Rat-sarjakuva, sivu 15 (englanniksi)
  5. Portal 2: Lab Rat-sarjakuva, sivu 17 (englanniksi)