Mäntä

From the Portal Wiki
Jump to navigation Jump to search
Mäntä Portalissa

Männät ovat Portalissa käytetty vaaraesine, vaikka niitä on usein käytetty pelimekaniikkana, jossa mäntää tarvitsee käyttää kammion ratkaisemiseen.

Portal

Portalissa männät esiintyivät melko myöhään pelissä, Chellin paon aikana. Portalissa männät ovat ensisijaisesti vaarallisia pelaajalle, joka jää männän ja seinän väliin. Mutta poikkeuksiakin on, sillä joskus mäntiä tarvitsee edetäkseen pelissä. Esimerkiksi Pako 1-kohdassa mäntää käytetään siltana ja Pako 2-kohdassa mäntää tarvitsee käyttää yhdessä portaalin kanssa.

Portalissa käytetään kahdenmuotoisia mäntiä: pyöreitä ja neliskanttisia. Neliskanttisia mäntiä voi nähdä vain kerran. Niitä käytetään Chellin nostamiseen, jotta hän voi luoda portaalin pintaan, joka ei näy muualla.

Portal 2

Männät eivät näyttäydy Portal 2-pelissä samalla tavalla kuin Portalissa. Niiden vaaraelementin paikan ottivat Murskaimet ja apuelementtinä toimivat paneelit. Ainoa mäntä löytyy ensimmäisen Muuntogeelitestin aikana. Suurin syy niiden poissaoloon on todennäköisesti pelin etenemispaikat, sillä Chell ei liiku nykyisen Aperture Sciencen tiloissa samaa määrää mitä hän liikkuu Portalissa ja vanhat Aperture Sciencen toimitilat eivät toimineet samoin tavoin kuten nykyinen Aperture Science.