Portal 2: Lab Rat

From the Portal Wiki
Jump to navigation Jump to search
Doug Rattmann Portal 2: Lab Rat

Portal 2: Lab Rat on graafinen novelli, joka julkistiin huhtikuussa 2011. Se oli yhteisprojekti Valven ja nimitettyjen sarjakuvataiteilijoiden kesken, kuten esimerkiksi Michael Avon Oeming ja Jay Pinkerton. Sarjakuva esittää Portalin loppua ja Portal 2-pelin alkua.

Juonen yhteenveto

Sarjakuva seuraa Doug Rattmannia, Aperture Sciencen labratyöntekijää, jolla on historiaa skitsofreniasta. Hän selvisi myös GLaDOSin yrityksestä murhata jokainen Aperture Science-laitoksen työntekijä, kun se käynnistettiin. Hiipien laitoksen läpi hän katsoo varjoista, kun GLaDOS testaa Chellia. Sarjakuva päättyy loukkaantuneeseen Rattmanniin, joka ryömii kryo-laitteeseen ja nukahtaa uneen.

Sarjakuva julkaistiin kahdessa osassa.

Osa 1

Osa 2

Triviaa

  • Sarjakuvan sivulla 13 on Gravity Gun ja Combine Health Dispenser Half-Life 2-pelistä. Sieltä löytyy myös Black Mesa Health Station ja H.E.V. Suit Charger Half-Life-pelistä.
  • Yhdessä Rattmannin repliikeistä hän sanoo "Both alive and dead, until someone opens the box" (suom. "Kumpanakin elävänä ja kuolleena, kunnes joku aukaisee laatikon"). Tämä on viittaus Schrödingerin kissa-teoriaan, jossa on hermokaasua ja kissa laatikon sisällä.