Portaalit

From the Portal Wiki
Jump to navigation Jump to search
P-body testailee Kannettavaa Portaalilaitetta.
Momentum, a function of mass and velocity, is conserved between portals. In layman's terms: Speedy-thing goes in, speedy-thing comes out.
GLaDOS

Portaalit ovat osa Portal-sarjan mekaniikkaa. Portaalit sijoitetaan ampumalla Kannettavaa Portaalilaitetta. Portaalit toimivat pareittain ja ne sallivat kaksisuuntaisen liikenteen kummastakin portaalista. Pelaaja voi asettaa sinisen ja oranssin portaalin yksinpelissä, mutta yhteistyöpelissä Atlaksella portaaleiden värit ovat sininen ja syaani, P-bodylla punainen ja haalea keltainen. Yksinäiset portaalit esiintyvät ovaaleina ja kiinteävärisinä "keskikohdan" ollessa ikkunana. Portaalit voivat säilyttää minkä tahansa niiden läpi menevän esineen massan ja nopeuden. Ne pystyvät myös säilyttämään gravitaation ja valon kulun - erototen Kulkutunneli ja Kova Valosilta.

Bugit

  • Portaaliboostaus: Pelaajan on mahdollista lisätä liikemääräänsä kulkiessaan kahden lattialle asetetun portaalin läpi ampumalla portaalin heti, kun poistuu toisesta. Ammuttu portaali pitää olla se, josta meni sisään viimeksi. Tämä johtuu portaalin työntö-toiminnasta, joka tapahtuu pelaajan ampuessa portaalin uudelleen johonkin (tai kuten tässä tapauksessa, samaan paikkaan).

Galleria