Portaler

From the Portal Wiki
Jump to navigation Jump to search
P-body testing the Handheld Portal Device
Momentum, a function of mass and velocity, is conserved between portals. In layman's terms: Speedy-thing goes in, speedy-thing comes out.
GLaDOS

Portaler är funktionen gameplay mechanic i Portal serien. Portaler är placerade genom att skjutas ut från Handheld Portal Device, och placeras ut i par, vilket därför tilllåter en dubbelriktad rörlighet genom varje portal. En spelare kan placera blå och oranga portaler i singleplayer kampanjen, men i Co-op kampanjen ha varje robot sina egna portal- färger för att särskilja dom.Atlas kan skapa lila och cyan portaler, medan P-body kan skapa röda och gula. Ensamma portaler visas som en enfärgad oval, och parade portaler visas som en färg-kantad oval, medan mitten av portalen är som ett "fönster" till den andra portalen. Portaler kan bibehålla massa och hastighet på alla objekt som går genom en portal och kommer ut genom den andra. Portaler klarar också att upprätthålla flödet av ljus och gravitation, speciellt Excursion Funnels och Light Bridges.

Buggar

  • Portal boosting: En spelare har möjligheten att öka sin fart när man flyger genom två portaler som är placerade på golvet med hjälp av deras primära eller sekundära avfyrnings knapp som man trycker på när man lämnar en portal. Detta beror på att portal- mekaniken trycker bort spelaren från en portal, om portalen åter är placerad någon annanstans (eller i detta fall, på samma plats)

Galleria