Pinnat

From the Portal Wiki
Jump to navigation Jump to search

Jokaisen Portal-sarjan taso koostuu pinnoista. Yleensä, portaali voidaan laittaa minkä tahansa vaaleaväriselle tasaiselle pinnalle, kun taas tummat tai epätasaiset pinnat eivät sovellu portaaleille. Samankaltaisesti, tummat metalipaneelit Portalin testikammioissa ovat näyttämässä pelaajalle, että hänen on mietittävä erilaisia tekniikoita arvoituksen (tai arvoitusten) ratkaisemiseen. Tällä tavalla portaalia johtavan pinnan sijoitus on perusteellisesti suunniteltu ja määrittelee millä tavoin arvoitus (tai arvoitukset) ratkaistaan.

Joissain testikammioissa pintoja estää ovet tai muut esteet tai ne pitää aktivoida ennenkuin portaaleita voidaan laittaa niihin. Portal 2-pelissä, ainoa tapa joidenkin testikammioiden ratkaisuun, joista puuttuu portaalipintoja, on käyttää Geelejä.

Geelejä

Portal 2-pelissä käyttöönotetut, Geelit voidaan laittaa mihin tahansa pinnalle, joka muuttaa sen ominaisuuksia.

  • Hylkimisgeeli on sininen geeli, joka hypäyttää pelaajan tai esineen pois pinnalta.
  • Liukumisgeeli on oranssi geeli, joka kiihdyttää siihen koskeneet esineet ja se sallii pelaajan juoksevan sen päällä nopeaan tahtiin.
  • Muuntogeeli on valkoinen geeli, joka sallii portaaleiden sijoittamisen pinnoille, joihin portaalit eivät normaalisti tarttuisi.